Nog om det. Nu blir det glassrecept:
Glassbasrecept för 4 personer.
4 ägg-gulor
2 dl mjölk (laktosfri går också bra)
0,6 dl socker
1,25 dl vispgrädde (laktosfri går även bra här)
Tillsätt sedan valfri smak, bär, kryddor, fruktsaft, whatever.
Vispa ägg-gulorna tillsammans med sockret med elvisp i en bunke tills att blandningen nästan blir helt vit. Blanda sedan i vispgrädden. Värm upp mjölken i en kastrull och häll sedan i äggröran i kastrullen och rör om i ca. 2 minuter. Var noga med att inte koka smeten. Låt sedan smeten svalna och ställ sedan in den i frysen i cirka 20 minuter. Rör sedan om i smeten och häll den sedan i en glassmaskin. Låt maskinen gå i cirka 30 minuter, servera sedan genast.
För att göra min äppelkake-glass blandar man i kanel, äppelmos, tärnade äpplen samt smulpajsdeg som man rostat i stekpanna, i smeten.
För att göra min pepparkaksglass har man i kanel, ingefära, kardemumma, kryddnejlika och lite smält smör i smeten, man kan även röra i lite krossade pepparkakor i den för extra effekt.
För min jordnötsglass har man i lite osaltat jordnötssmör som man mixar tillsammans med smeten och lite osaltade krossade jordnötter. Smaken blir ungefär som frusen Snickers.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar